Както Plovdiv24.bg анонсира, в Пловдив се проведе среща-разговор с българския писател,

...
</TD
>Както Plovdiv24.bg анонсира, в Пловдив се проведе среща-разговор с българския писател,
Коментари Харесай

Иво Сиромахов на излизане от Пловдив видя първия щъркел

Както Plovdiv24.bg  анонсира, в Пловдив се организира среща-разговор с българския публицист, сценарист, артист, драматург и ефирен водещ Иво Сиромахов. Това стана в зала " Планетариум " на Регионалния природонаучен музей нощес. Събитието бе част от поредицата срещи с известни персони, които екипът на РПНМ – Пловдив провежда.

Ето какво показа гостът по този мотив:

" Два незабравими дни в Пловдив с извънредно прочувствени срещи. Първата беше в Основно учебно заведение " Драган Манчов “. Там ме чакаха към триста деца, които ме посрещнаха с толкоз бурни страсти, че не можех да си поема мирис.

Четохме приказки, говорихме си, подариха ми свои илюстрации.

Децата на България са будни, любопитни, сърдечни. Наш дълг е да им обръщаме повече внимание и да им покажем хубостта на света и на изкуствата.

Следващата спирка беше Пловдивският природонаучен музей. Директорът Огнян Тодоров и неговият екип работят с доста обич и възторг и са основали музей на международно равнище. Музей, в който науката и заниманието вървят ръка за ръка. Оказва се, че може и в България да има положителни музеи, стига да има предпочитание и темперамент.

В залата на планетариума се срещнах с читатели, с които организирахме трогателен диалог. И за край през днешния ден в Кафе-Книжарница Сиела при сърцатата Дима Войникова поговорихме за новите книги, за Тони и Гари, за насладата от фантазирането. Тръгвам си от Пловдив с усмивка. И може би не е инцидентно, че на излизане от града видях първия щъркел. Пробуждане е ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР